Ceyhun Atuf Kansu Şiirleri Eşliğinde “Kadın” Fotoğrafları Sergisi

Cumhuriyet Gazetesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi iş birliği ile kadınların evrensel ve esin verici mücadelesine bir saygı duruşu niteliğinde 36 fotoğraf sanatçısı, 36 Ceyhun Atuf Kansu şiirleri eşliğinde “Kadın” fotoğrafları sergisinde bir araya geliyor. 

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla kadınların gücüne, direnişine ve mücadelesine katkı vermek amacıyla düzenlenen bu sergi, kadınların yaşamlarındaki güçlü izleri ve topluma kattıkları değeri vurgulamak üzere tasarlandı.

Her bir kareye, kadınların yüzyıllar boyu sürmüş olan çabaları ve dirençleri yansıyan sergide, kadınların özgürlük arayışı ve adalet talebi vurgulanmaktadır. Kadınlar verdikleri bu mücadeleleriyle evrensel anlamda insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmuşlardır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede bir araya gelen sanatçıların yapıtlarından oluşan sergi, kadına yönelik şiddetin sona ermesi ve kadınların özgürce yaşayabileceği bir dünya için bir çağrıdır aynı zamanda. 

İşte bu çağrı için 36’lık film karesi gibi bir araya gelen sergi İstanbul Kültür Üniversitesi Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki İKÜSAG Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 15.00’te açılacak sergi, 17 Nisan 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/12/2024 - 14:19