Orkestra İKÜ "KRONOPOP" Konseri

Orkestra İKÜ ile GSUAM iş birliğinde, 2 Mayıs Perşembe günü saat 19.00'da Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde "KRONOPOP" konseri düzenlenecek. Konser, 90’lı yıllardan başlayarak günümüze kadar yapılmış en popüler Türkçe Pop şarkılarının kronolojik olarak seslendirileceği bir repertuardan oluşmaktadır. Konser ücretsiz olup, tüm sanatseverler davetlidir.

“Fark Et: Doğanın Özgür Kanatları” Onur Salkım Fotoğraf Sergisi

Göçmen kuşların doğal ortamında çekilmiş 30 fotoğrafının bilgilendirme notlarıyla birlikte yer aldığı “Fark Et: Doğanın Özgür Kanatları” adlı Onur Salkım’ın fotoğraf sergisi, 24 Nisan Çarşamba günü İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi’nde (İKÜSAG) sanatsever ve doğaseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Üstünipek ve Arş. Gör. Onur Salkım’ın yaptığı sergi, doğal yaşam alanları ve biyo-çeşitlilik konusunda da önemli mesajlar veriyor.

"Yan Rol" Tiyatro Oyunu Kültür'lülerle Buluştu

İKÜ Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM), kendi hayatında dahi başrol olamayan bir kadın oyuncunun hikayesinin anlatıldığı "Yan Rol" tiyatro oyununu Kültür'lülerle ve tiyatroseverlerle buluşturdu. 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 19.00’da Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde Merve Polat tarafından sahneye taşınan oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

"Yan Rol" Tiyatro Oyunu

Ünlü oyuncu Merve Polat’ın tek kişilik performansı ile sahnelenen "Yan Rol" tiyatro oyunu, 18 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde seyirci ile buluşacak. Yan rol; bir kadının yaptığı meslekle, en yakın arkadaşlarıyla ve ailesiyle yüzleşme hikâyesini anlatıyor. "Yan Rol" oyunu, 2023 Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde “Tek Kişilik Prodüksiyon” ödülüne layık görüldü. Ayrıca bu oyun ile Merve Polat, 2022-2023 Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın Kadın Komedi Oyuncusu” ödülünü kazandı.

OYUN HAKKINDA

ETİ Çocuk Tiyatrosu, İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde Çocuklarla Buluştu

ETİ Çocuk Tiyatrosu ile İKÜ GSUAM iş birliğinde, 16 Mart Cumartesi günü 12.00 ve 14.30 seanslarında Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde “Mutluluk Denince Akla” adlı çocuk tiyatrosu sahnelendi. Sosyal sorumluluk projesi olarak ücretsiz şekilde çocuklarla buluşan oyun; paylaşmak, arkadaşlık, doğa, hayvan sevgisi ve empati gibi önemli mesajları içerdi.

“ETİ Çocuk Tiyatrosu”

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi, 16 Mart 2024 Cumartesi günü “ETİ Çocuk Tiyatrosu”na ev sahipliği yapacak. "Mutluluk Denince Akla" isimli oyunun çocuklarla buluşacağı etkinlik, 12.00 ve 14.30 saatlerinde iki seans olarak gerçekleştirilecek. Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM) ile ETİ iş birliğinde düzenlenecek oyunun biletlerine, https://www.passo.com.tr/tr/etkinlik/eti-cocuk-tiyatrosu/6196419 adresinden erişebilirsiniz.

Ceyhun Atuf Kansu Şiirleri Eşliğinde “KADIN” Fotoğrafları Sergisi İKÜSAG’da Açıldı

Kadınların evrensel ve esin verici mücadelesine bir saygı duruşu niteliğinde 36 fotoğraf sanatçısının, 36 Ceyhun Atuf Kansu şiiri eşliğinde oluşturdukları ve “KADIN” adını verdikleri sergi, 6 Mart Çarşamba günü saat 15.00’te İKÜ Sanat Galerisi’nde (İKÜSAG) açıldı. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla kadınların gücüne, direnişine ve mücadelesine katkı vermek amacıyla düzenlenen bu sergi, kadınların yaşamlarındaki güçlü izleri ve topluma kattıkları değer üzerine tasarlandı.

Fazıl Say İKÜ’de Sanatseverlerle Buluştu

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, 15 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da Bakırköy yerleşkesi Ataköy binamızdaki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’ne konuk oldu.

Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM) tarafından düzenlenen bu özel konserde, Fazıl Say Atatürk anısına bestelediği ve onun doğa sevgisini anlatan “Yürüyen Köşk” adlı eserle birlikte birçok önemli parçayı dinleyici ile buluşturdu. Say, son olarak halk ozanı Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı şiirinden bestelediği aynı isimli eserine yer verdi.