Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi içinde yer alan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi; çok amaçlı sahnesi, teknik donanımı, 750 kişilik seyirci kapasitesi, modern fuayesi ve kulisi ile hizmet vermektedir. Merkezin genel sanat yönetmenliği görevini son dört yıldır Prof. Dr. Kıvılcım Yıldız Şenürkmez yürütmektedir.

AOSM, üç ana ilke çerçevesinde hareket eden İstanbul Kültür Üniversitesi’nin değerlerinin ışığında hedeflerini belirlemiştir. Bunlar, farklı disiplinleri bir araya geldiği, öğrencilerin ve bölge halkının değişen değerlere ayak uydurmalarını sağlayacak etkinlikleri sahnelemektir. Bu doğrultuda İKÜ’nün vizyonun sanat yoluyla sunmak, ulusal ve uluslararası kongre ve toplantılara ev sahipliği yapmaktadır.

Pek çok uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi bugüne kadar İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Fazıl Say, Şirin Pancaroğlu, Cihat Aşkın, Gershwin Kuartet, Borusan Kuartet, Genco Erkal, Erol Büyükburç, Ajda Pekkan, Gülsin Onay, Bolşoy Balesi, Verda Erman, Ayla Erduran, Ziya Azazi ve Burhan Öcal gibi isimleri ağırlamıştır. çağdaş tasarımı, profesyonel teknik donanımı ile sanat kurumlarının farklı sahneleme tekniklerini kolaylıkla uygulayabildikleri ve bu nedenle tercih edilen belli başlı sahnelerden biri olma özelliğine sahiptir.

Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi 2018-2019 Sanat Yılı Etkinlik Programı

Akungüç Oditoryumu Etkinlik Takvimi