"Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye’de Modern Mimarlık ve Docomomo_Türkiye" Sergisi ve Paneli

Mimarlık Fakültesi ile Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM) iş birliğinde, 11 Ekim Çarşamba günü "Cumhuriyet'in 100 Yılında Türkiye’de Modern Mimarlık ve Docomomo_Türkiye" isimli serginin açılışı ve açılışa eşlik eden panel gerçekleştirildi. 

Modern mimarlığın belgelenmesi ve korunması hedefiyle çalışan Docomomo_Türkiye, her yıl düzenlediği ve Türkiye’nin modern mirasını belgelemeyi amaçlayan "Poster Sunuşları" etkinliğinde sunulan yapılarla kapsamlı bir envanter oluşturmaktadır. 

Serginin açılış konuşmalarını Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Üstünipek yaptı. Türkiye mirasının işlevsel ve coğrafi dağılıma göre seçkisinin ve kapsamlı poster sunuşlarının yer aldığı sergi, 8 Kasım 2023 tarihine kadar Ataköy yerleşkemizdeki İKÜ Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’nin modern mimarisinin incelendiği panelde ise; Docomomo_Türkiye tarafından modern mimarinin korunması, kentsel dönüşümler ve deprem gibi güncel konular konuşuldu.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 10/12/2023 - 15:17