Yevgeni Lansere Gözünden “Kurtuluş’un Türkiyesi 1922 Ankara Yazı” Sergisi İKÜSAG’da Açıldı 

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), 2024-2025 sezonunu Yevgeni Lansere’nin “Kurtuluş’un Türkiyesi: 1922 Ankara Yazı” sergisi ile açtı. Cumhuriyet Gazetesi iş birliği ile düzenlenen serginin açılışı, 16 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki İKÜSAG Sergi Salonu’nda yapıldı.

Açılış konuşmalarını Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri & Yazar Işık Kansu ve Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe’nin yaptığı sergi, Cumhuriyetin 100. yılı ve yeni nesillere kalan kültürel miras hakkında önemli mesajlar veriyor.  

Sergide, Rus sanatçı Yevgeni Lansere’nin Anadolu’da geçirdiği zaman dilimindeki izlenimleri ve sanatçı duyarlılığı ön plana çıkıyor. 1922 yılında Ankara’da yaşadığı dönemi yansıtan eserlerinde, başta Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Fatma Çavuş’un portreleri olmak üzere; dönemin Kuvâ-yi Milliyecilerini, kentin günlük yaşamını, kalabalık pazarlarını ve tarihi mekanlarını da aktarıyor.

Sergide Lansere’nin siyah beyaz çizimlerinin yanı sıra, sanatçı Sergey Golovaçyev tarafından yapay zeka ile renklendirilmiş versiyonları da yer aldı.    

Bu eşsiz sergi aracılığıyla Lansere’nin gözünden Kurtuluş’un Türkiyesine, 22 Kasım 2024 tarihine kadar İKÜSAG Sergi Salonu’nda tanıklık edebilirsiniz.

“Kurtuluş’un Türkiyesi 1922 Ankara Yazı”
“Kurtuluş’un Türkiyesi 1922 Ankara Yazı”

Son Güncelleme Tarihi: Per, 10/17/2024 - 14:00