“Yüzyılın İmgeleri: Cumhuriyet ve Resim-Heykel Sergisi” İKÜSAG’da Açıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Sanat Koleksiyonu özel seçkisinden oluşan “Yüzyılın İmgeleri: Cumhuriyet ve Resim-Heykel Sergisi”, 20 Aralık 2023 Çarşamba günü İKÜSAG’da açıldı. Serginin açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Üstünipek yaptı. 

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında bir geriye bakış niteliğindeki bu sergide, Cumhuriyet’in sanatı toplumun tüm kesimlerine ulaştırma ilkesi ile yaşanan değişimlerden bir kesit sunulmaktadır.
Sergide; “Devrimin İmgeleri”, “Toplumsal Değişim İmgeleri”, “Modern Sanat İmgeleri”, “Kent İmgeleri”, “Doğa İmgeleri”, “Kadın İmgeleri”, “İmgeleri Taşıyan Kurum ve Etkinlikler”, “İmgelerin Peşinde Sanatseverler” gibi tematik sergilemelerle sanatın Cumhuriyet’in temel taşlarından biri olarak kapsamlı rolü gözler önüne serilmektedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Sanat Koleksiyonu’ndan özel bir seçkinin yanı sıra resim ve heykel alanının sanat tarihsel bir döküm niteliğindeki imgesel karşılıklara açıklayıcı metinlerle yer veren sergi, 21 Şubat 2024’e kadar ziyaret edilebilir.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 01/02/2024 - 10:36